Innovatiiviset julkiset hankinnat

Tavoitteenamme on ohjata 2021 mennessä 100 miljoonaa euroa innovatiivisiin julkisiin hankintoihin. Tätä varten kehitämme toimintatapoja ja työskentelemme julkisen sektorin edelläkävijöiden kanssa.

Tavoitteena paremmat julkiset palvelut

Suomessa julkinen sektori tekee vuosittain hankintoja noin 35 miljardilla eurolla. Sipilän hallituksen tavoitteena oli ohjata tästä 5% innovatiivisiin hankintoihin.

Innovaatioita hyödyntämällä julkinen sektori voi tuottaa kansalaisille parempia palveluja pienemmin kustannuksin, ja parhaimmillaan luoda uusia markkinoita.

Toivottujen ratkaisujen määrittely etukäteen on usein vaikeaa tai jopa mahdotonta, etenkin kun kyse on digitaalisista palveluista. Siksi on syytä käyttää energia ja resurssit parhaan ratkaisun kehittämiseen yhteistyössä ammattilaisten kanssa, ei määrittelyyn.

Innovaatiokilpailu hankinnan tukena

Hankintalain uudistus vuonna 2017 toi käyttöön uuden hankintamenetelmän, innovaatiokumppanuuden. Se mahdollistaa hankintojen tekemisen innovaatiokilpailulla:

  • Hankitaan ratkaisua määriteltyyn haasteeseen
  • Ratkaisua kehitetään useiden vaihtoehtoisten toimittajien kanssa iteratiivisesti
  • Ratkaisuun päädytään kokeilevan ja vaiheistetun yhteiskehityksen avulla

Innovaatiokilpailu perustuu avoimen innovaation toimintamalleihin, joita olemme kehittäneet suomalaisten suuryritysten kanssa yli 60 järjestetyn innovaatiokilpailun parissa.

Industryhackin palvelumalli

Olemme vastanneet 14 julkisen sektorin hankintaa tukevasta innovaatio-ohjelmasta, joista 6 on tehty innovaatiokumppanuuden avulla. Yhdessä asiakkaidemme ja hankintajuridiikan asiantuntijoiden kanssa olemme kehittäneet palvelumallin, joka tekee hankintaprosessista helppoa ja vaivatonta. Pidämme huolen seuraavista työvaiheista:

  • Hankinta-aineiston määrittely
  • Kilpailun markkinointi innovatiivisille yrityksille
  • Osallistujien valintojen valmistelu
  • Hankintadokumentaation tuottaminen
  • Yhteiskehityksen fasilitointi
  • Jatkokehitysprojektien ohjaaminen

Ota yhteyttä ja kuule lisää

Ota yhteyttä suoraan asiantuntijoihimme, tai jätä yhteystietosi alla olevan lomakkeen avulla.

Anna Korpela

Business Co-creation Lead, Partner

anna@industryhack.com
+358 50 3848 911

Hannu Latva-Rasku

Procurement Preacher, Partner

hannu@industryhack.com
+358 50 341 3532