KEKO

KEKO-konsortio (jonka muodostavat yhdessä KONE, YIT, Nokia, Caverion, Halton, Netox ja VTT) pyrkii älykkään rakennuksen alustaa ja ekosysteemiä. Osana hankettaan KEKO on tehnyt laajaa tutkimusta älyrakennusten käyttötapauksista ja rakentanut data-alustaa. Haastekilpailujen kautta on haettu ekosysteemiin uusia kumppaneita ja datapohjaisia ratkaisuja, jotka loisivat alustalla lisäarvoa rakennuksen elinkaaren eri vaiheissa.

Yhteistyömme

Järjestimme KEKOn kanssa kaksi erillistä haastekilpailua kiinnostavien pk-yritysten löytämiseksi kumppaneiksi ekosysteemiin ja uusien ratkaisujen kokeilemiseksi kehitteillä olevalla data-alustalla.

Yhteistyön aikana autoimme KEKOa määrittelemään ja valitsemaan kilpailuille relevantit, KEKOn älyrakennuksiin liittyvään tutkimukseen pohjautuvat haasteet, löytämään potentiaalisia osallistujia sekä valitsemaan näistä kiinnostavimmat. Valittujen kumppaniyritysten kanssa johdimme yhteiskehitysvaiheen, jossa KEKOn asiantuntijat ja osallistuvien yritysten edustajatiimit kehittivät ja validoivat näiden ratkaisuehdotuksia.

Yhteistyön tulokset

Kilpailujen tuloksena KEKO sai yhteensä 41 hakemusta kiinnostuneilta kumppaniyrityksiltä, yhteiskehitti näiden kanssa 16 ratkaisuesitystä, ja käynnisti yhteensä 4 kilpailuja seurannutta kokeiluprojektia.

Lisätietoa yhdestä kokeiluprojektista täällä: https://kekoecosystem.com/blog/calmcast-measuring-and-predicting-calmness-of-smart-building-spaces/