Ponsse Oyj

Ponsse Oyj on yksi maailman suurimmista tavaralajimenetelmään perustuvien metsäkoneiden valmistajista. Koneyrittäjän unelmasta kansainväliseksi vientiyritykseksi kasvaneen perheyhtiön juuret ovat syvällä suomalaisella maaseudulla. Yritys sijaitsee edelleen samalla paikalla Vieremällä kuin perustamisvuonnaan 1970. Ponsse toimii noin 40 eri maan puunkorjuumarkkinoilla ja lähes 80 prosenttia yhtiön liikevaihdosta tulee viennistä. Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli noin 640 miljoonaa euroa.

Ponsse on tunnettu innovatiivisesta tuotekehityksestään, joka on palkittu mm. kansainvälisellä Red Dot -muotoilupalkinnolla. Suomessa Ponsse on valittu maineikkaimmaksi yritykseksi, jättäen taakseen Koneen ja Supercellin kaltaisia yrityksiä.

”Tämä oli huomattavasti parempi kokemus kuin osasin kuvitella etukäteen – huomioiden, että kaikki järjestettiin 100%:sti etänä.”

– Kalle Einola, Tuotekehityspäällikkö, Ponsse Oyj

Yhteistyömme

Metsäkonealalla oli kymmeniä vuosia ollut haaste, jota ei oltu osattu kunnolla ratkaista. Ponsse halusi tarkastella teemaa uusin silmin oman henkilöstön voimin. Haastekilpailua muistuttava, muutaman päivän pituinen innovointiprosessi järjestettiin osana PONSSE Innovation Labin toimintaa ja osallistujina olivat Ponssen henkilökunta eri aikavyöhykkeiltä ja mantereilta. Mukaan valittiin yhteensä 10 tiimiä ja etänä ohjattu työskentely oli suunniteltu synnyttämään luovaa ideointia ja konseptikehitystä eri tiimien sekä mentoreiden välillä.

Yhteistyön tulokset

Yhteistyömme tuloksena ponsselaiset loivat 10 konkreettista ratkaisuehdotusta, joiden perusteella kirjattiin välittömästi kuusi keksintöilmoitusta.