Yhteiskehittämisen edelläkävijä

Olemme Suomen ensimmäinen yhteiskehittämisen asiantuntijapalveluihin erikoistunut yritys. Lue lisää tarinastamme ja meistä!

Hackathon-buumin käynnistäjästä yhteiskehittämisen monipuoliseksi osaajaksi

Industryhack sai alkunsa syksyllä 2014, kun julkaisimme Suomen ensimmäisen teollisen hackathonin yhdessä Konecranesin kanssa. Tämä käynnisti valtavan hackathonien suosion suomalaisessa yritysmaailmassa. Päätimme jo varhaisessa vaiheessa kehittää toimintamalliamme tukemaan oikeiden kumppanien löytämistä ja vauhdittamaan yhteistyön käynnistämistä. Kehitimme haastekilpailujen toimintamallia usean vuoden ajan yhdessä asiakkaiden ja innovatiivisten kasvuyritysten kanssa.

Olemme myös tehneet EU-tasolla pioneerityötä kehittämällä haastekilpailujen käyttöä innovatiivisten hankintojen apuna, järjestämällä kaikissa Pohjoismaissa Open Innovation Meetup -tilaisuuksia sekä kehittämällä standardiehtoja suuryritysten ja pienten yritysten väliseen yhteistyöhön.

Olemme työskennelleet kymmenien Suomen suurimpien yritysten ja julkisen sektorin edelläkävijöiden kanssa. Samalla olemme oppineet auttamaan niissä ongelmissa, joita kehitysprojektien käynnistämiseen liittyy.

Olemme erikoistuneet yhteis­kehittämisen menetelmiin

Yhteiskehittäminen mahdollistaa oikeiden kumppanien valinnan ja yhteistyön käynnistämisen tehokkaasti. Varmuus toimivasta yhteistyöstä ja ratkaisusta saavutetaan toteuttamalla kokeiluprojekteja valittujen kumppanien kanssa.  

Yhteiskehittäminen on tavoitteellinen, ennakkoluuloton ja toisilta oppimista painottava tapa kehittää uusia ratkaisuja. Sille keskeistä ovat osapuolten välinen luottamus, tasavertaisuus ja avoin vuorovaikutus. Yhteiskehittämisen menetelmät perustuvat kohtaamisten, työpajojen, kehitystyön ja kommunikaation asiantuntevaan suunnitteluun ja johtamiseen. 

Lue lisää yhteiskehittämisestä whitepaperistamme ”Yhteistyöstä yhteiskehittämiseen”.

Mitä opimme 2014-2020 vuosina?

Videolla Industryhackin perustaja ja toimitusjohtaja Mikael Hautala kertoo asiakasprojektien kautta Industryhackin tarinan 2014-2020 vuosilta. Samalla kerrotaan miksi yhteiskehittäminen on tärkeää sekä miten yhteiskehittäminen on kehittynyt teknologiademoista uuden liiketoiminnan rakentamiseen.

Keitä olemme?

Esittelymme ja yhteystietomme

Mikael Hautala

Toimitusjohtaja, perustajaosakas

+358 50 322 7007

linkedin.com/in/mikaelhautala

Mikael on yksi Industryhackin perustajista ja seurannut puoli vuosikymmentä Suomen innovaatiokentän kehittymistä. Mikael ymmärtää 600 kokeilun kokemuksella miten erilaisten organisaatioiden kehitysprojektien mahdollisuudet tunnistetaan ja haasteet ratkaistaan. Havaintoja ja oppeja hän jakaa aktiivisesti Linkedinissä. Koulutukseltaan Mikael on diplomi-insinööri ja toiminut yrittäjänä vuodesta 2008 lähtien. Vapaa-ajallaan hän on ajanut mm. Autolla Nepaliin.

Aino Heiska

Operatiivinen johtaja, osakas

+358 40 026 5641

linkedin.com/in/ainohei

Aino konsultoi asiakkaitamme laajasti yhteiskehittämiseen ja kehitystoimintaan liittyvissä teemoissa, ja on vastannut useiden kymmenien haastekilpailujen tuloksekkaasta läpiviennistä. Aino on ohjelmistoalalta Industryhackille tullut, Aalto-yliopistosta v. 2012 valmistunut kauppatieteiden maisteri. Silloin kun Aino ei vietä aikaa neukkareissa tai online-palavereissa, hän on todennäköisimmin oman talonrakennusprojektinsa äärellä.

Anna Korpela

Co-creation Lead, osakas

+358 50 384 8911

linkedin.com/in/annakorpela

Annalla on erityisosaamista innovaatio-ohjelmien ja kumppaniekosysteemien toimintamallien suunnittelusta ja orkestroinnista. Lisäksi Anna on toiminut lukuisissa haastekilpailuissa projektipäällikkönä ja kehittänyt Industryhackin haastekilpailuprosessin vastaamaan julkista hankintamenettelyä. Anna on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri tieto- ja palvelujohtamisen koulutusohjelmasta (Aalto-yliopisto, 2017). Vapaa-ajalla Annan voi bongata purjeveneen ruorista tai vaikkapa vapaalaskuseikkailulta.

Satu Huotari

Co-creation Manager, osakas

+358 40 847 4112

linkedin.com/in/huotarisatu

Satu on erikoistunut selvitystöihin ja projektinhallintaan, sekä tuottanut Industryhackin white papereita yhteiskehittämisestä ja haastekilpailuista. Satu on valtiotieteiden maisteri (Helsingin yliopisto, 2015), minkä lisäksi hän opiskelee työn ohella tulevaisuudentutkimusta Turun yliopistossa. Satu on valmentanut roller derby -joukkueen SM-kultaan ja on myös intohimoinen kotikokki.

Ville Riikkala

Perustajaosakas

+358 40 861 9447

linkedin.com/in/villeriikkala

Ville on yksi Industryhackin perustajista, jolla on vankka kokemus ohjelmistoalalta sekä startup-maailmasta. Ville on Aalto-yliopistosta valmistunut diplomi-insinööri ja myynnin ammattilainen, jonka löytää vapaa-ajalla aktiivisen ulkoilun parista golf-kentältä, maastopyörän selästä tai suksien päältä. Tällä hetkellä Ville työskentelee kehitysjohtajana rahoitusalan kasvuyrityksessä, mutta toimii Industryhackin hallituksessa.

Petri Vilén

Perustajaosakas

+358 40 706 9094

linkedin.com/in/petrivilen

Petri on yksi Industryhackin perustajista ja toiminut kolmen kasvuyrityksen toimitusjohtajana sekä Slush-kasvuyritystapahtuman pääkuraattorina. Petri on valmistunut Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta vuonna 2013 ja tällä hetkellä hän tekee väitöskirjaa haastekilpailuista LUT-yliopistossa. Petrin löytää vapaa-ajalla keittiöstä, perheen parista tai ulkoilemasta lenkkeilyn, hiihdon tai pyöräilyn parissa.